Kinderen

Kinderen zien de wereld onbevangen, zonder oordeel en vanuit hun eigen dromen.

Als ik om me heen kijk denk ik wel eens, kunnen kinderen nog wel kinderen zijn? Op school wordt de lat steeds hoger gelegd en thuis worden kinderen veel door hun ouders gecorrigeerd. Stress is al "normaal" bij kleine kinderen en dat terwijl hun belevingswereld juist zo mooi is. Met zachtheid en liefde bereiken we zoveel meer dan boze woorden en strenge regels. Kinderen weer kind laten zijn dat zou ik mooi vinden.

10 redenen om je kind ook van kindermassage en kinderyoga te laten genieten

1 – Aanraken is een eerste levensbehoefte!
Baby’s vinden het al heerlijk als je ze aait. Maakt niet uit waar. Aanraken is belangrijk voor het hechten en vertrouwen. Toen een groep mensen voor een periode in een Russisch weeshuis verbleef om daar de kinderen aandacht te geven, daalde het aantal zieke kinderen!
2 – Als je kinderen met groeipijn regelmatig masseert wordt de pijn een stuk minder. Maar masseren kan juist ook helpen om de groei te stimuleren.
3 – Kinderen met die hoog sensitief zijn en/of kinderen met weinig zelfvertrouwen komen beter in hun vel te zitten vooral als je het combineert met yoga, kleuren, verven en praten.
4 – Is je kind vaak boos, snel geïrriteerd, eet het slecht… het loopt niet lekker en het kind heeft er ook last van: begeleiden met massage, yoga, kleuren en praten kan helpen.
5 – Kinderen die slecht slapen vallen beter in slaap én slapen rustiger door.
6 – Rusteloze kinderen vinden meer rust door betere concentratie.
7 – Sociale vaardigheden nemen toe.
8 – Hyperactieve kinderen ervaren dat een rustmoment mogelijk is.
9 – Door betere concentratie kunnen ze beter en gemakkelijker leren. De stof oxytocine komt nl. vrij en dit bevordert de werking van de hersenen.
10 – Het immuunsysteem verbetert waardoor kinderen minder ziek zijn.

Thuis

Als eerste doe ik een uitgebreide intake met de ouder(s) om een beeld te krijgen van wat er speelt. Daarna komt het kind en kijk ik hoe hij /zij alles beleeft vanuit zijn/haar beleving. Ouders mogen in de ruimte blijven of in een ruimte vlakbij. De duur is maar 30 min omdat kinderen dan klaar zijn met hun concentratie. Samen kijken we wat nodig is voor het kind om gelukkig te zijn.

Basisscholen

Waarom zou je als school de kinderen yoga en masseren leren?
Er zijn echt heel veel redenen zoals verbeterde concentratie (ze presteren beter), bewustwording en verminderen van pesten.
De combinatie van beiden wordt in spelvorm gegeven. Vooral de groepen 1 t/m 4 zijn hiervoor heel erg geschikt.
Laten we om tafel gaan en kijken wat ik voor jullie school kan betekenen.

Voor een afspraak bel 06 543 87 437 
of gebruik de button hieronder

Contact opnemen

Kindermassage en kinderoyga is te boeken in: Doetinchem - Wassinkbrink - Zelhem - het Blek - De Meene - Heidenhoek - IJzevoorde - Halle Nijman - Halle - Meuhoek - Heelweg west - Heelweg - Varseveld - Westendorp Gaanderheid - Gaanderen - Terborg - Etten - Vethuizen - Zeddam - braamt - Beek gemeente Montferland - Loerbeek - Heidekant - Meerdenbroek - Wehl - Nieuw Wehl - Eldrik - Laag Keppel - Hummelo - Hoog Keppel - Heidekant - Bevermeer - Angerlo - Drempt - Velswijk - Arnhem - Aalten - Winterswijk - Emmerik - Ulft en vele andere steden.
Websites: www.kindermassagedoetinchem.nl - www.kindermassageopschool.nl - www.kinderyogadoetinchem.nl - www.kinderyogaopschool.nl