Fibromyalgie massage

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie massage is een zachte vorm van masseren die heel specifiek gericht is op de ontstekingen. Bij een fibromyalgie massage word je dus niet heel hard "gekneed". De fibromyalgie massage is erop gericht om de pijnklachten te verminderen.

Fibromyalgie is een vorm van reuma die niet de gewrichten treft, maar de spieren en het bindweefsel. De Griekse benaming voor deze aandoening is samengetrokken uit de woorden 'Fibro' dat staat voor bindweefsel. 'Myo' dat vertaald kan worden als spier en 'algie' dat duidt op pijn. Mensen met fibromyalgie hebben niet altijd pijn, dit kan enorm variëren.

Hoe werkt het

Wat belangrijk is, is dat het lichaam soepel blijft en men niet stil gaat zitten en verkrampt vanwege de pijn. Masseren is daarom een prachtig middel om de pijn te verlichten. Maar dit is geen normale massage want daardoor krijgt men juist meer pijn. Ik snap dat het eng is om naar een masseur toe te gaan als je fibromyalgie hebt als je weet dat je ook erge pijnen kan krijgen maar na verloop van tijd zullen de klachten afnemen. Sommige mensen kunnen wel meer druk ontvangen en samen kijken we gedurende de behandelingen wat voor jou de juiste weg is.

Rust in het hoofd is ook heel erg belangrijk om de klachten te laten verminderen. Tijdens een Fibromyalgie massage raak ik het lichaam dan ook met aandacht aan en geef vooral ook veel rust mee. Mensen zijn na een behandeling bijna altijd heel erg moe, nemen thuis wat rust en drinken nog wat extra water. De reacties die ik daarna terug krijg zijn altijd zeer positief omdat ze de rust blijven ervaren en de pijn minder is geworden.

Ter extra ontspanning kan je deze specifieke massage ook aanvullen of afwisselen met een klankschaalmassage. De klankschaalmassage brengt je lichaam in een diepe ontspanning en ontspanning is erg belangrijk bij fibromyalgie.

Neem gerust contact op en dan kijken we samen wat we gaan doen.

Meer info

Voor een afspraak bel 06 543 87 437
of gebruik de button hieronder

Contact opnemen

Fibromyalgie Massage in de Provincies

Sam Raakt je Fibromyalgie Massage is te boeken in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland.

Fibromyalgie massage in de steden

Sam Raakt je Fibromyalgie Massage is te boeken in Doetinchem - Utrecht – Houten – Maarssen – Nieuwegein – Amsterdam – Amstelveen – Hilversum – Almere – Lelystad – Hoofddorp – Rotterdam – Dordrecht – Capelle aan den IJssel – Spijkenisse – Barendrecht – Den Haag – Rijswijk – Zoetermeer – Leiden – Katwijk – Gouda – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Oss – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Maastricht – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Zutphen – Amersfoort – Alkmaar – Zwolle – Alphen aan den Rijn en vele andere steden.